Verhit de olijfolie en de boter. Fruit hierin de sjalotjes. Voeg de broccoli, wortel en sperziebonen toe en laat deze zachtjes circa 3 minuten meebakken. Meng de rijst erdoor en roerbak zo′n 2 minuten totdat de rijst iets glazig is. Voeg 2 dl bouillon toe. Schep de massa steeds om en voeg opnieuw bouillon toe als het vorige vocht verdampt is. Schep na circa 10 minuten de artisjokharten erdoor. Kook de risotto in nog circa 5-10 minuten al roerend gaar. Meng de geraspte kaas erdoor en houd het gerecht even warm. Maak intussen de kervelsaus. Verwarm de room met de fijngehakte kervel. Roer de eierdooiers in een pannetje los en zet deze au bain marie. Giet er al roerende met kleine scheutjes tegelijk de kervelroom bij. Blijf roeren en kloppen tot de saus licht gebonden is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de saus bij de risotto.