Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. stoof ze kort aan in 50gr boter. doe er de rijst en de tijm bij. roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. blus met de witte wijn en laat koken tot de vloeistof praktisch helemaal verdampt is. giet er 1 pollepel warme bouillon bij. laat weer inkoken. roer af en toe goed om. giet er weer bouillon bij. werk zo verder tot de rijst goed gaar is. praktisch alle bouillon zal dan opgebruikt zijn. reken ongeveer 20 min. wrijf de paddestoelen droog schoon. snij ze in plakjes en voeg ze aan de rijst toe. laat ze 2 min meekoken. bak de salieblaadjes 1 min in de olijfolie. vermeng de salieolie, de koude botervlokjes en 50 gr gemalen parmezaan bij de rijst. schep goed om en breng op smaak met peper en zout. werk af met parmezaankrullen en serveer meteen.
Risotto Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl