Laat in een pan de ui zachtjes fruiten met het verkruimelde merg en de helft boter. Als de ui goudbruin begint te worden voeg je de rijst toe. Zet het vuur hoger en laat het mengsel op smaak komen door het met een houten lepel te mengen. Voeg dan de wijn toe en blijf goed roeren met de houten lepel, zodat de wijn kan verdampen. Laat het mengsel op een klein vuurtje verder gaar worden en voeg af en toe een soeplepel kokende bouillon toe: laat het vocht al roerend verdampen, voeg dan weer een soeplepel bouillon toe enz. Na ongeveer 10 min. strooi je de saffraan over het gerecht en daarna ga je gewoon door met roeren en bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Als de rijst helemaal gaar is, neem je de pan van het vuur en pas nu voeg je de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt met de houten lepel. Op deze manier zal je een lekkere, gele risotto krijgen die nog lichtjes vloeibaar is. De rijst mag niet droog en hard zijn, maar eerder vochtig-de rijst moet mee bewegen als de de pan voorzichtig ronddraait. Let wel,het geheel mag niet te vloeibaar zijn: je moet de rijst met een vork kunnen eten, niet met een lepel. Laat het geheel een drietal minuten rusten nadat het gemengd is. Daarna mag het opgediend worden.
Risotto Op Milanese Wijze is een recept van Smulweb.nl