Ik kwam op dit idee omdat ik een kookdemonstratie bijwoonde die gefocust was op stoomovens. Deze ovens zijn duur en daarom heb ik mijn stoommandjes weer eens uit de kast gehaald. Doe het onderste stoommandje in de wok en giet er zoveel kokend wat in dat het onder de bodem van het mandje staat. Neem het mandje er uit en doe het bouillonblokje, de salieblaadjes en de citroenblaadjes erin. Leg de kipfile in het mandje en sluit met de deksel. Sluit het geheel af met de grote deksel. Laat dit ongeveer 20 minuten stomen en klaar is de kip. Laat de kip afkoelen en snijd deze in kleine stukjes of scheur de kip in stukken. Doe dit door je salade, maar vergeet niet de kip eerst te proeven. De kruiden in het water komen heel subtiel terug in de kip. Malse, erg lekkere smaak. Het vocht in de wok laat je afkoelen en zet je in de koelkast. Deze kun je later gebruiken als bouillon voor bv risotto.
Gestoomde Kip Voor Salade En Bouillon Voor Risotto is een recept van Smulweb.nl