Gestoomde Kip Voor Salade En Bouillon Voor Risotto

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ik kwam op dit idee omdat ik een kookdemonstratie bijwoonde die gefocust was op stoomovens. Deze ovens zijn duur en daarom heb ik mijn stoommandjes weer eens uit de kast gehaald. Doe het onderste stoommandje in de wok en giet er zoveel kokend wat in dat het onder de bodem van het mandje staat. Neem het mandje er uit en doe het bouillonblokje, de salieblaadjes en de citroenblaadjes erin. Leg de kipfile in het mandje en sluit met de deksel. Sluit het geheel af met de grote deksel. Laat dit ongeveer 20 minuten stomen en klaar is de kip. Laat de kip afkoelen en snijd deze in kleine stukjes of scheur de kip in stukken. Doe dit door je salade, maar vergeet niet de kip eerst te proeven. De kruiden in het water komen heel subtiel terug in de kip. Malse, erg lekkere smaak. Het vocht in de wok laat je afkoelen en zet je in de koelkast. Deze kun je later gebruiken als bouillon voor bv risotto.

Gestoomde Kip Voor Salade En Bouillon Voor Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept