Rode Wijn Risotto

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en 1/3 van de knoflook -schep de rijst om in het ui/knoflookmengsel tot deze glazig is -voeg de wijn toe; deksel op de pan en de rijst in circa 25 min zachtjes gaar koken -snij de bosuitjes in ringetjes en blancheer ze; dompel ze dan in koud water en laat ze uitlekken -klop 1 dl slagroom stijf en spatel de eierdooier erdoor -smoor de overige knoflook in wat boter en voeg 1/2 dl slagroom toe en breng dit aan de kook -breng de saus op smaak met zout en peper -meng 2/3 van de kaas door de risotto en verdeel deze over de borden -bind de knoflooksaus met het room-dooiermengsel -smoor de bosui in wat boter

Rode Wijn Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept