Voor de saus:Doe de olie, de knoflook, het zout en de peper i een ruime onverwarde koekenpan en roer alles door. Fruit op een matig vuur de knoflook goudkleurig maar nog niet bruin 2 a 3 minuten, Als u gepelde tomaten gebruikt, wekt u ze eerst door een zeef, Gezeefde tomaten kunnen zo uit het blik in de pan, Roer alles goed door en laat het zonder deksel sudderen tot de saus begint in te dikken, ongeveer 15 minuten. Voeg de room toe en verhit nog 1 minuut. Breng de saus zo nodig op smaak. Van deze saus heb maar 150 ml van nodig. Doe de olie, de ui en het zout in een ovenvaste schaal van 1 liter. Fruit de ui, prei, courgette, op een laag vuur zacht en glazig, 3 a 4 minuten. Voeg de rijst toe, roer hem om tot hij met olie is bedekt en laat hem 1 minuut bakken. Voeg de kippenbouillon, de doperwten en de tomatensaus toe en breng aan de kook op matig vuur. Roer de helft van de kaas erdoor en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Strooi de overige kaas erover, Dek de schaal af. Zet de schaal in het midden van de oven. Bak de rijst tot hij gaar is en heet meeste vocht heeft opgenomen 35 a 40 minuten. De rijst moet vochtig maar niet papperig zijn. Dien onmiddellijk op.
Risotto Uit De Oven Met Tomatensaus En Pecorino (schapenkaas is een recept van Smulweb.nl