HOMARD A LA NAGE DE PROVENCE

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

BEREIDINGSWIJZE KREEFT: 1.Breng het water met zout en bouquet garni aan de kook en laat 15 minuten trekken.

2.Zeef de court-bouillon en controleer de bouillon op zoutgehalte.

3.Breng de bouillon aan de kook en kook de kreeften 3 minuten in de courtbouillon.

4.Neem direct uit de bouillon, verwijder de poten en laat deze nog 2 minuten koken.

5.Laat de kreeftendelen iets afkoelen, snijd de kreeft doormidden, en verwijder het vlees uit de scharen.

6.Marineer de kreeftendelen in olijfolie, zout en peper gedurende minimaal 15 minuten. BEREIDINGSWIJZE GROENTEN: 1.Snijd alle groenten in zeer kleine snippers en fruit in een beetje olijfolie en/of boter zachtjes beetgaar.

2.Neem de groenten uit de pan en bestrooi met zout en peper en meng met het gesnipperde knoflookteentje en nog wat olijfolie, laat de groenten minimaal 15 minuten marineren op kamertemperatuur. BEREIDINGSWIJZE NAGE: 1.Fruit in een beetje olijfolie en/of boter de gesneden sjalot, knoflook en saffraandraadjes zachtjes aan en voeg de noilly prat toe, kook voor de helft in.

2.Voeg de visfond toe en kook in tot je 150 ml over hebt, zeef het geheel.

3.Snijd het vel van de vleestomaat of plisseer vleestomaat (10 seconden in kokend water) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. DOORGEVEN: 1.Fruit het gesnipperde sjalotje in een beetje olijfolie en/of boter zachtjes aan en voeg de gewassen rijst toe, even mee fruiten.

2. Voeg de visbouillon toe en dek af met bakpapier en zet in een oven van 175?C gedurende 20 minuten.

3. Roer de gemarineerde groenten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

4. Maak de nage warm en monteer met de knoflookboter en voeg als laatste zout, peper en de tomatenblokjes toe.

5. Grilleer de kreeftendelen als laatste om en om in een grillpan.

6. Maak van de verschillende ingredienten een mooi compositie op de borden.

HOMARD A LA NAGE DE PROVENCE is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met abrikozen en rozemarijn
35 min
Bekijk recept
Gemakkelijke geitenkaasrolletjes
20 min-
Bekijk recept
Lasagne presto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep Uit De Provence
30-60 min -
Bekijk recept

poulet a la sauce au homard
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Bisque De Homard
30-60 min -
Bekijk recept
Souffle De Homard (kreeftesoufle)
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bisque De Homard A Ma Facon
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept