Het gerecht bestaat uit twee belangrijke onderdelen. Allereerst is er de bereidingswijze van de curry en daarna worden de groenten bereid. We beginnen met de curry. De paprika′s, gember, knoflookteentjes, uien en de chili schoonmaken en gaar maken in de oven, 1 uur op 120 graden Celsius. Daarna zeven en pureren, mengen met: 2 eetlepels kurkummapoeder, 1 eetlepel kardamonpoeder, halve eetlepel kaneelpoeder en een halve eetlepel komijnpoeder. Nu dat we de curry klaar hebben beginnen we met het tweede deel van het gerecht; het klaarmaken van de groente. Allereerst gaan we de oven voorverwarmen op 200 graden. Dan anderhalve liter water aan de kook brengen, iets zout bijvoegen. Voeg de rijst erbij. Vervolgens de pan afdekken met een deksel en in de oven plaatsen waarin het in twintig minuten gaar moet stomen. Ondertussen de saus maken: 1 ui met een teentje knoflook aanfruiten, hierop de risotto-rijst en dan afblussen met de bouillon. Dit alles 15 minuten doorkoken, daarna zeven, kokosmelk toevoegen en afmaken met de currypasta naar smaak. Tijdens de bereiding van de saus even de groenten roerbakken. Daarna de rijst op bord dresseren. Hierop de groente en eromheen de saus, afmaken met geroosterd sesamzaad. Tip: Dit gerecht gaat goed met twee bijgerechten, namenlijk de atjar van komkommer en de pittige fruitsalade. De bereiding van de atjar van komkommer gaat als volgt: 1 komkommer fijnsnijden, 1 chili fijnsnijden (zonder pitjes), 1 ui fijnsnijden. Dit aanmaken met 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel imker-honing. De pittige fruitsalade bevat fruit zoals banaan, appel, peer en papaya. Aanmaken naar smaak met Indonesische ketjap, sambal, gembersiroop en de sap van een halve limoen. Dit garneren met geraspte kokos. Denk eraan dat per persoon ongeveer 1 stuk fruit gebruikt wordt in de salade.
Vegetarische Groentencurry, Met Zilvervliesrijst, Atjar is een recept van Smulweb.nl