Linda S Najaars Risotto

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook als eerste in een kleine pan water met zout de boerenkool in 25 minuten gaar, giet deze af en laat staan met het deksel op de pan tot verder gebruik. Bak in een bakpan de magere spekjes uit gedurende 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de geperste knoflook toe en de champignons en bak dit nog 4 minuten omscheppend mee. Verhit onderussen in een andere pan een flinke scheut olijfolie en voeg de rijst daaraan toe. Roer de rijst door de olie tot alle korrels glimmen en voeg dan het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Kook de rijst gedurende 12 minuten gaar, af en toe roeren en niet afgieten. Voeg als de rijst gaar is, de boerenkool toe en ook het spek-champignon mengsel toe en roer dit goed door elkaar. Nog even 5 minuten laten nagaren van het vuur af met het deksel op de pan....

Linda S Najaars Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
< 20 min -
Bekijk recept