Paella (werkelijk Smullen)

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de rode peper fijn. Meng de garnalen met 3 el olie, 1 teen knoflook, de helft van de peper, en zout naar smaak. Laat afgedekt in de koelkast zeker 20 min. marineren. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjes¬pan en bak de kipkluifjes in 5 min. rondom bruin. Neem hem uit de pan en houd hem warm. Doe de chorizo in de pan en bak het geheel ongeveer 10 minuten al roerende op een matig vuur. Haal het vlees uit de pan en houd het (gescheiden van de kip) warm. Doe de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is. Voeg de kleine garnalen toe en bak 2-3 minuten op een matig vuur tot ze roze gekleurd zijn. Doe de worst terug in de pan. Voeg de rijst, de peterselie, het laurierblad toe. Laat ondertussen de saffraan 2 min. weken in 2 el kippenbouillon. Giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de erwten toe, Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken. Grill ondertussen de gemarineerde reuzegarnalen tot ze roze zijn. Voeg de kip toe en de reuzegarnalen toe aan de rijst. Haal de pan als de rijst gaar is van het vuur en laat hem afgedekt nog 10 minuten staan. Dien de paella in de pan op, gegarneerd met citroen en gehakte peterselie. Glaasje Spaanse wijn erbij en smullen maar!!

Paella (werkelijk Smullen) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sandwiches van de koe
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Boerenbrood
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met makreel en rode biet 
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept