Rijst met pijboompitten afspoelen en laten uitlekken. Kopjes van de tomaten half lossnijden. Tomaten uithollen, zoveel mogelijk zaadjes verwijderen. Het vruchtvlees (incl. zaadjes) bewaren. Ongeveer 1/8 van het vruchtvlees aparthouden en in kleine stukjes snijden met zo min mogelijk zaadjes. De 2 uien raspen op de grove rasp. Het ongesneden vruchtvlees van de tomaten aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten laten doorkoken. Tomatenpulp door de groentemolen zeven. De ontstane saus weer aan de kook brengen met peper, zout, maggiblokje, suiker, 1 laurierblad en 1/2 stokje kaneel. De ui 2 a 3 minuten fruiten in olie. Rijst en pijnboompitten bij de ui doen. De halve aubergine en de courgette schillen en raspen op de grove rasp. De geraspte aubergine en courgette aan het rijstmengsel toevoegen. De fijngesneden tomatenblokjes en fijngesneden peterselie aan het rijstmengsel toevoegen. Alles goed mengen. Tomaten en paprikas open leggen. Drupje olie en een minimespuntje suiker in elke tomaat en paprika doen. Aan de tomatensaus olie toevoegen. Tomaten en paprikas voor 3/4 vullen met het rijstmengsel. In iedere tomaat en paprika 1 el saus doen. Aardappelen schillen en snijden. Zout, peper en rigani toevoegen aan de aardappelen. De gaten tussen de tomaten en paprikas opvullen met aardappelen. De kapjes weer op de tomaten en paprikas doen. Tomatensaus over de tomaten en paprikas en aardappelen scheppen, goed verdelen tot de saus op is. Midden in de oven op ongeveer 200 graden bakken tot de aardappelen gaar zijn.