Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en kleur de stukken gevogelte goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt zeer zachtjes gaar worden gedurende 30 a 35 min. Haal het vlees uit de pan. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in de pan en voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe. Laat heel even stoven. Voeg de rijst toe en roer om tot de korrels glazig zijn. Giet 1/2 L water over de rijst, verkruimel er het blokje kippenbouillon over en laat afgedekt zachtjes sudderen. Voeg de saffraan toe, de diepgevroren erwtjes, de tomaten- en paprikastukjes. Roer om en laat afgedekt nog 5 min. sudderen. Als de rijst niet vochtig genoeg meer is, voegt u nog een kopje water toe: de rijst mag niet drooggekookt zijn. Hou intussen de billen, de vleugeltjes en de borststukken van de haantjes opzij. Haal het vlees van de rest van de karkassen. Voeg die stukjes vlees met de schijfjes worst bij de rijst. Breng op smaak met peper en zout, paprikapoeder en cayennepeper. Voeg indien nodig nog een klein beetje water toe zodat de rijst niet aanbrandt. Leg de opzijgehouden stukken vlees bovenop de rijst en laat afgedekt nog 3 min. sudderen.
Paella Met Haantjes En Chorizo is een recept van Smulweb.nl