In grote braadpan of wok 2 eetlepels olie verhitten. Ui en peper ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaat toevoegen en 3 minuten op halfhoog vuur meebakken. 2 eetlepels olie en de rijst toevoegen en omscheppen tot de korrels glanzen. Amandelmengsel erdoor roeren. Wijn door bouillon roeren. Hiervan ca. 2 dl bij de rijst schenken en al roerend verwarmen tot al het vocht is opgenomen. Asperges wassen en 1 1/2 cm van de onderkant snijden. Asperges in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden. Saffraan en de groente door de rijst scheppen en opnieuw 2 dl bouillon toevoegen. Pas weer nieuw vocht toevoegen wanneer alle bouillon is opgenomen. Zo doorgaan tot alle bouillon gebruikt is en rijst en groenten gaar zijn. Af en toe omscheppen. Intussen de eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. De rest van de peterselie fijnknippen. Paella van vuur af op smaak brengen met zout en peper. Afdekken en nog ca. 5 minuten laten staan. Eieren in vieren snijden. Paella garneren met partjes ei en peterselie.
Paella Met Lentegroenten is een recept van Smulweb.nl