1~ Bereiden; mosselen onder koud stromend water afspoelen.Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken, mosselen die niet sluiten verwijderen.Citroen goed schoonboenen en de schil raspen. 2~ In een pan de helft van de boter verhitten.Rijst al omscheppend glazig bakken. Citroenrasp, bouillontablet en 6 dl water toevoegen en rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken.Intussen de bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook pellen en hakken en de koriander hakken. 3~ In wok of grote braadpan olie verhitten. Mosselen met bosui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Peper erover strooien, wijn erbij schenken en mosselen al omscheppend ca 5 minuten verwarmen of tot alle mosselen geopend zijn. Koriander erover strooien en mosselen nogmaals omscheppen. 4~ Roomkaas en rest van de boter door de gare rijst roeren. Rijst op smaak brengen met peper en in vier borden scheppen, helft van de mosselen erop scheppen.Rest van de mosselen er apart bijgeven.
Roergebakken Mosselen Met Romige Citroenrijst is een recept van Smulweb.nl