Snijd de wortel in heel fijne reepjes. Kook de rijst bijna gaar en laat de wortel de laatste 5 minuten meekoken. Laat de rijst uitlekken, uitdampen en afkoelen. Pel de gamba′s en haal het darmkanaal eruit; geef hiertoe, indien nodig, een snee over de rug. Meng door de afgekoelde rijst de losgeklopte eieren en breng op smaak met zout en peper. Maak van de rijst met behulp van een ronde uitsteker (? 6 cm) 20 platte koekjes. Bak die dan in de olijfolie op een matig vuur rondom lichtbruin. Dressing Ontvel de tomaten, haal het vocht en de zaadjes eruit - bewaar het vocht. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de olie met azijn, tomatenvocht en de blokjes tot ? 50 graden. Roer er de fijngesneden koriander door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de gamba′s met zout en peper en bak snel om-en-om in wat olie. Presentatie Leg op ieder bord een rijstkoekje, hierop 2 gamba′s, daarop weer een koekje. Garneer met nog een gamba en een takje kervel.
Japan:Rijstkoekjes Met Gebakken Gamba's En Tomatendressing is een recept van Smulweb.nl