De spinazie uizoeken, wassen en nog vochtig in een pan doen, bij matige temperatuur ongeveer 5 minutedn smoren, dan uit de pan nemen, op een plank leggen en even laten afkoelen. Ondertussen de ui en de knoflook pellen en fijn hakken. De olijfolie in een pan verwarmen en daarin ui en knoflook bij matige temperatuur 3-4 minuten fruiten. De rijst toevoegen en 2-3 mnuten roeren tot de korrels glazig zijn. De bouillon toevoegen, doorroeren en de risotto met een deksel op de pan bij lage tot matige temperatuur ongeveer 15 minuten laten wellen. Af en toe roeren. De spinazie grofhakken, toevoegen en nog eens 5 minuten laten pruttelen. Proeven of the rijst beetgaar is. Is de rijst beetgaar, dan nog wat water toevoegen en doorroeren. De risotto moet licht romig zijn, maar de korrels nog wel een beetje stevig. De risotto can de warmtebron nemen. De gorgonzola in stukjes breken en erdoor roeren, de risotto met zout en peper op smaak brengen.
Risotto Met Gorgonola & Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)