Breng de helft van de bouillon tegen de kook aan, voeg de risotto toe en kook 7 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig roeren. Verwarm intussen in een andere pan de olijfolie, fruit de ui en knoflook op laag vuur zacht en glazig en blus dan af met witte wijn. Borstel de paddestoelen schoon en bak ze 2-3 minuten op middelhoog vuur in iets olijfolie aan en zet apart. Na 7-8 minuten zullen de rijstkorrels het meeste vocht hebben opgenomen. Voeg dan de ui met wijn toe en laat de risotto onder regelmatig roeren in circa 12-15 minuten op laag vuur zachtjes garen. Voeg de overige bouillon in gedeelten toe wanneer de risotto bijna al het vocht heeft geabsorbeerd. Doe dit in vier etappes van circa 1 deciliter tot de rijstkorrels op het juiste punt zacht zijn, al dente, met in het ′hart′ een lichte beet. Voeg de paddestoelen toe. Verwijder intussen het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top eraf. Snijd de prei in de lengte doormidden tot een centimeter van de voet, zodat de bladeren aan elkaar vast blijven zitten (dit is makkelijk voor het wassen). Spoel het blad goed schoon onder koud water. Snijd de prei in stukjes van 1 centimeter en blancheer ze 1 minuut in gezouten kokend water. Giet ze af en meng ze op het laatste moment door de risotto. Roer de kaas door de risotto en breng eventueel nog op smaak met iets zout en witte peper uit de molen. Verwarm, als de risotto kookt, voor de kip in bacon de oven voor op 165?C. Snijd de kipfilets elk in drie gelijke stukjes, kruid met zout en zwarte peper uit de molen en omwikkel elk stukje met een plak bacon. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de kippakketjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verdeel de risotto over verwarmde diepe borden en leg de kippetjes er op.
Prei-risotto Met Kipfiletjes In Bacon Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl