1 Pel de ontdooide garnalen, halveer ze overlangs , verwijder het donkere sliertje en kruid ze met zout.
2 Breng de helft van de bouillon tegen de kook aan, voeg de risotto toe en kook gedurende 7 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig roeren. Deze manier van bereiden zorgt ervoor dat de rijstkorrels goed open gaan staan en zodoende de bouillon beter kan absorberen.
3 Verwarm intussen in een andere pan de olijfolie en fruit de uitjes op laag vuur glazig.
4 Voeg de kerrie toe en laat dit 1 minuut zachtjes mee fruiten.
5 Blus de pan af met witte wijn.
6 Na 7-8 minuten zullen de rijstkorrels het meeste vocht hebben opgenomen.
7 Voeg het kerrie-mengsel toe.
8 Laat de risotto onder herhaaldelijk roeren in circa 12-15 minuten op laag vuur zachtjes garen. Voeg de overige bouillon in gedeelten toe op het moment dat de risotto bijna al het vocht heeft geabsorbeerd. Dit zal ongeveer in vier etappes van circa 1 dl moeten gebeuren tot de rijstkorrels op het juiste punt zacht zijn, al dente, met in het ?hart? een lichte beet.
9 Voeg de mascarpone toe en breng de risotto op smaak met witte peper uit de molen en eventueel nog iets zout. 1
0 Verwarm een anti-aanbakpan met iets olijfolie en bak de garnalen twee minuten op middelhoog vuur. 1
1 Snijd de appel met schil in dunne plakken en vervolgens in reepjes. 1
2 Verdeel de risotto met de garnalen over diepe borden en strooi de appel erover
Risotto Met Kerrie En Garnalen is een recept van Smulweb.nl