Risotto Met Kip

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Nijd de kip in stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Pel en snipper de uien en knoflook. Laat het bouillonblokje in 9 dl kokend water oplossen. Verhit in een pan met dikke bodem 1/3 van de boter. Bak de kip om en om aan en haal het uit de pan. Verhit de helft van de overgebleven boter in de pan en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijstkorrels glazig zien. Voeg al roerend de wijn toe. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Voeg de kip toe en laat de risotto ca. 15 minuten zachtjes koken. De risotto is klaar als alle bouillon is opgenomen door de rijst. Voeg op het laatste moment de erwtjes toe. Proef of de rijst gaar is en breng het op smaak met zout en peper. Roer van het vuur af de rest van de boter en kaas erdoor. Serveer de risotto d

Risotto Met Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept