Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil er dun af, pers de cirtoenen uit en roer rasp en sap door elkaar.Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng de bouillon aan de kkok. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met de knoflook en de spekreepjes al omscheppend in ongeveer 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de rijst en de thijm toe en bak de rijst al omscheppend totdat de korrels glazig zien. Voeg 200 cc van de bouillon toe en breng de risotto al roerend aan dekook. Voeg als de bouillon helemaal is opgenomen weer 200 cc bouillon toe. Ga zo door totdat alle bouillon is opgenomen. Laat de risotto in ongeveer 25 minuten gaar koken. Roer de risotto regelmatig om. Borstel intusse nde oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Vouw het onderste puntje van elk varkenshaasje om en steek ze vast met een cocktailplrikker. Bestrooi het vlees met peper. Verhit de rest van de boter en bak de varkenshaasjes rondom bruin en in ongeveer 7 minuten rose. Keer het vlees regelmatig. Neem de haasjes uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Voeg de oesterzwammen aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend bruin. Voeg de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Schep het citroensapmengsel, peterselie en de helft van de Parmenzaanse kaas door de risotto en neem de pan van het vuur. Snijd de varkenshaasjes in plakjes en lepel de saus met oesterzwammen erover. Lekker met Haricots verts
Varkenshaasje Met Citroenrisotto is een recept van Smulweb.nl