Snijd de stonleeks in stukjes. Verhit de boter in een pan. Fruit de stoneleeks 2 minuten zachtjes in de boter. Bak de rijst 1 minuut zachtjes mee tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon en 3 dl. water toe. Laat de rijst in 20 minuten hel zachtjes gaar koken, regelmatig roeren. Was de paprika′s, snijd de kapjes er af en verwijder de zaadjes. Kook de paprika′s in een pan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar. Laat de paprika′s in een zeef goed uitlekken. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Roer de helft van de hazelnoten, kaas en zure room door de risotto. Vul de paprikaatjes hoog op met risotto en zet in elk ovenschaaltje 3 paprikaatjes. Schep op elk paprikaatje zure room. Verdeel de rest van de hazelnoten en kaas erover.Bak depaprikaatjes in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin en gaar.
Gevulde Mini-paprika's Met Stoneleek-risotto is een recept van Smulweb.nl