Overgiet de paddestoelen met heet water en laat ze 30 minuten weken.Laat de paddestoelen uitlekken en snijd ze in reepjes.Zeef het weekvocht door een doek en bewaar het.Verhit de olie met 25 gram boter en bak hierin de sjalot ong 5 minuten.Bak de geweekte paddestoelen mee en de rozemarijn.Voeg de rijst toe en roer tot de rijst al het weekvocht heeft opgenomen.Schenk dan in gedeelten onder voortdurend roeren, de hete bouillon in de pan. Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handeling totdat alle bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is.(Houdt de korrel met nog een beetje beet maar wel gaar).Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.Neem de pan van het vuur voordat de risotto te droog wordt, het moet een smeuig mengsel zijn.Breng op smaak met zout en peper en roer voor het serveren de peterselie,kaas en 50 gram boter door de risotto. Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten staan.
Risotto Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl