Doe in de eerste pot de fijngesnipperde ui en laat hem een beetje glazig worden in een beetje boter. Voeg de spekreepjes toe en roer even om tot ze een beetje gaar zijn. Voeg dan de risottorijst toe en roer nu goed om zodat de korreltjes goed de boter kunnen opnemen. Wanneer ze een beetje glazig geworden zijn, voeg de bouillon toe. Leg nu het deksel op de pot en laat zachtjes gaar worden. Vergeet niet af en toe te roeren. De rijst is klaar wanneer al de bouillon is opgenomen en wanneer de rijst een smeu?g uitzicht heeft gekregen. In een tweede pot kan je de groenten klaar maken. Best eerst de groene groenten zoals bv. groene paprika, courgette,...en voeg pas op het einde de champignons toe omdat die een veel kortere gaartijd hebben. Kruid naar eigen smaak. Wanneer de beide bereidingen klaar zijn voeg ze dan samen. Doe ze in een mooie schaal. Werk af met enkele schaafsels parmesaan en verse blaadjes basilicum.
Risotto Met Champignons is een recept van Smulweb.nl