Koekepan verhitten en pijnboompitten in ca. 2-3 min. goudbruin roosteren. Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Kruiden fijn knippen, harde steeltjes zonodig verwijderen. In pan 2 eetl. boter verhitten. Ui ca. 2 min. zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 3 min. meebakken. Peper erboven malen. Helft van de champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht in opgenomen. Intussen in koekepan rest van de boter verhitten en de rest van de champignons ca 1 min. op hoog vuur roerbakken. Rest van de wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 4 min. laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten.
Risotto Met Champignons En Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl