Rooster de paprika′s ongeveer tien minuten tot ze zwart geblakert zijn. Laat ze afkoelen en haal dan met een scherp mesje het zwarte velletje eraf. Snij de paprika′s in reepjes. Maak intussen de ui schoon, snipper ′m en fruit de stukjes in twee el olie. Voeg de rijst toe en bak die twee minuten mee. Voeg de bouillon en twee el kerriepoeder toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst in ongeveer 15 min. gaar worden. Bestrooi intussen de lamsboutplakken met zout, peper en kerriepoeder. Rijg ze aan de spiesjes(eventueel in blokjes). Bestrijk de spiesjes elk met een el olie. Grill ze 15 min.(halverwege keren). Meng de paprika en de slagroom door de rijst. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Knip de peterselie fijn en strooi deze over de risotto. Geef de spiesjes erbij.
Paprika-risotto Met Spiesjes is een recept van Smulweb.nl