Paddestoelen Risotto

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook met de gedroogde porchini. Bak de sjalotjes met wat zout en peper 5-6 minuten op hoog vuur in een mengsel van 35 gr boter en de olijfoliein een wijde pan met dikke bodem. Voeg rozemarijn en de paddestoelen toe en bak nog 1 minuut. roer de rijst erdoor tot alle korrels glanzen. schenk dan een scheut hete bouillonin de pan. Blijf roeren tot het vocht verdanmpt is en voeg dan weer nieuwe bouillon toe tot alle bouillon is op gebruikt(houdt 2 eetlepels bouillon achter) en de risotto gaar is (heeft nog wel een beetje beet). Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, Neem de pan van het vuur voordat de rijst te droog wordt.Breng op smaak met zout, peper, 2 eetl bouillon en de kaas. Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten staan.

Paddestoelen Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept