Provencaalse Risotto

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snipper deze. Maak de bleekselderij schoon, was ze en snijd deze in plakjes. Knip in een kommetje de Provencaalse kruiden fijn, eventueel eerst blaadjes van takjes risse. Snijd de schwarzwalderschinken in dunne reepjes. Snijd de achterham in blokjes. Bren gin een pan 3/4 liter water met bouillontablet aan de kook. Roer dit goed door. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui ca. 2 minuten zachtjes. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Bak het chilipepertje en de fijngeknipte kruiden ca. een halve minuut mee. Roer de bleekselderij, schwarzwalderschinken, rijst en tomaatblokjes met het vocht erdoor en verwarm dit ca. 1 minuut al omscheppend. Voeg de helft van het bouillon toe en laat de rijst ca. 7 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. Roer de blokjes ham, doperwtjes en de rest van de bouillon erdoor en laat de risotto nog ca. 7 minuten zachtjes koken. Roer de boter en kaas erdoor en bestrooi dit met gehakte peterselie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Provencaalse Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept