Risotto Met Mosselen En Gamba's

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de gamba′s (maar bewaar de schil) en snij deze in stukjes van 1 cm. Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Hak de ui, venkel en knoflook fijn. Was en hak de peterselie en basilicum heel fijn. Breng de bouillon met het eventuele mosselvocht en de gambaschalen aan de kook en breng deze goed op smaak met zout en peper. Verhit in een andere pan de helft van de boter en fruit hierin de ui, venkel en knoflook gedurende circa 10 minuten (ze moeten zonder kleur blijven). Voeg de rijst toe en laat dit al roerend nog 1 minuut mee fruiten. Voeg de bouillon toe door een fijne zeef (eerst 3/4 deel, later 1/4 deel toevoegen). Doe een deksel op de pan en laat dit in ongeveer 22 minuten gaar worden; af en toe roeren! Afmaken en serveren: Net voor het uitserveren: verhit de rest van de boter in een bakpan en fruit hierin de gamba′s. Voeg deze samen met de mosselen aan de risotto toe en meng het geheel goed. Voeg tenslotte het citroensap, de peterselie/basilicum en, indien noodzakelijk, zout en peper toe.

Risotto Met Mosselen En Gamba's is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept