Lentebouillon

6
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de botten van de schenkel doormidden (of vraag liever aan de slager dit te doen). Doe de schenkels in een grote pan en voeg water toe tot de schenkels net onder staan. Breng het water aan de kook en het grijsgroene schuim dat vrijkomt uit de schenkels kun je nu afscheppen. Giet het water uit de pan, schenkels eruit, pan schoonmaken en schenkels weer terug in een schone pan. Voeg nu alle ingredienten voor de bouillon toe en 4 liter water. Zet de pan op het vuur zonder deksel totdat luchtbelletjes verschijnen. Laat de bouillon niet koken en zet nu het vuur laag en laat de bouillon nog drie tot vier uur trekken. Zeef de bouillon door een schone doek. Bewaar het schenkelvlees voor bijvoorbeeld kroketten

Lentebouillon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lentebouillon met peultjes en garnalen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers
Bekijk recept

Lentebouillon met peultjes en garnalen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers
Bekijk recept