Verwarm de oven voor op 150 graden C. Laat de gesnipperde ui met het spek en de boter of de olie in een grote pan of een vuurvaste ovenschaal regelmatig omscheppend op middelhoog vuur circa 10 minuten bakken. Snijd intussen de schoongemaakte champignons in plakjes en laat ze op hoog vuur meebakken tot ze beginnen te kleuren. Roer er de rijst door en blijf roeren tot de korreltjes rondom met vet zijn bedekt. Blus af met de hete bouillon en breng aan de kook. Zet de pan of de schaal afgedekt met het deksel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Stoof intussen de zuurkool met aanhangend vocht op laag vuur circa 15 minuten in de boter en schep af en toe om. Roer er van het vuur af de zure room door en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Verdeel de zuurkool over de plakken ham en rol ze losjes op. Neem de rijst uit de oven, leg er de met zuurkool gevulde plakken ham op en zet de afgedekte pan of schaal nog circa 15 minuten terug in de oven.
Zuurkool Met Ham En Champignonrisotto is een recept van Smulweb.nl