Saffraanrisotto Met Cantharellen

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sjalotjes fijn snipperen. Tabletten oplossen in 1 liter kokend water. In pan 2 el. olie verhitten. Helft van sjalot ca. 2 minuten fruiten. Rijst erdoor, roeren to alle korrels glanzen. Afblussen met 2 dl. wijn. Als wijn door rijst is opgenomen, saffraan en helft van bouillon toevoegen. Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken. Scheut voor scheut rest van bouillon toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten romig en beetgaar koken. Intussen cantharellen schoonmaken, grote exemplaren kleiner snijden. Walnoten grof hakken. Als risotto bijna gaar is, in koekenpan rest van olie verhitten. Rest van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Cantharellen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Rest van wijn in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af mascarpone door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaas in grove krullen schaven. Risotto in vier warme diepe borden scheppen. Cantharellen, walnoten en kaaskrullen erover verdelen.

Saffraanrisotto Met Cantharellen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto met cantharellen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept