Shii-take Risotto

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit 2/3 van de ui in een flinke scheut olijfolie in de braadpan of wok. Als ze blond zijn voeg je de rijst toe. Bak die onder voortdurend roeren gedurende een minuut of twee. Voeg dan het water, de tomaatjes en de bouillon blokjes toe. Als het water kookt zet je de pan zacht en evt op een plaatje en doe je er een deksel op. Omdat Shii-take als biefstuk behandeld moeten worden voegen we die pas naderhand toe. Na ongeveer 20 minuten is de rijst "droog" genoeg. Ondertussen rooster je de pijnpitten droog in een koekenpan tot ze goudgeel zijn en doe ze in een schaaltje.Snijd de Shii-take in ong 3/4cm dikke plakken. Fuit in de koekenpan de overgebleven ui en schep de Shii-take er voorzichtig door. De Shii-take hebben aan een paar minuten genoeg. Haal de deksel van de pan en voeg 2 glazen witte wijn bij de rijst. Na een minuujte even doorroeren met de peterselie, 6 eetlepels Parmezaan en een flinke scheut room. Maal er wat peper over en schep de shii-take er heel voorzichtig door.

Shii-take Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppotje met noten en shii-takes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige vegetarische ramen in 15 minuten
15 min-
Bekijk recept