Fruit 2/3 van de ui in een flinke scheut olijfolie in de braadpan of wok. Als ze blond zijn voeg je de rijst toe. Bak die onder voortdurend roeren gedurende een minuut of twee. Voeg dan het water, de tomaatjes en de bouillon blokjes toe. Als het water kookt zet je de pan zacht en evt op een plaatje en doe je er een deksel op. Omdat Shii-take als biefstuk behandeld moeten worden voegen we die pas naderhand toe. Na ongeveer 20 minuten is de rijst "droog" genoeg. Ondertussen rooster je de pijnpitten droog in een koekenpan tot ze goudgeel zijn en doe ze in een schaaltje.Snijd de Shii-take in ong 3/4cm dikke plakken. Fuit in de koekenpan de overgebleven ui en schep de Shii-take er voorzichtig door. De Shii-take hebben aan een paar minuten genoeg. Haal de deksel van de pan en voeg 2 glazen witte wijn bij de rijst. Na een minuujte even doorroeren met de peterselie, 6 eetlepels Parmezaan en een flinke scheut room. Maal er wat peper over en schep de shii-take er heel voorzichtig door.