1 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 10 minuten koken. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 10 minuten laten staan. Azijn, zout en suiker door rijst roeren en onafgedekt laten afkoelen.
2 Kip in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Bosuitjes wassen, schoonmaken en in lengte in dunne reepjes snijden. Wortelsalade laten uitlekken. Velletje nori met gladde kant naar beneden op bakpapier of plasticfolie (of bamboe sushimatje) leggen. 1/3 van rijst ca. 2 cm van onderkant over helft van nori verdelen. 1/3 van wortelsalade, kip en bosuireepjes op midden van rijst leggen. Nori van onderkant af strak om rijst oprollen. Met rest van nori herhalen. Met (natgemaakt) scherp mes zijkanten van rolletje bijsnijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
3 Met natgemaakt mes rolletjes elk in 8 plakjes snijden. Sojasaus in kommetje doen en bij sushi als dipsausje serveren.
Sushirolletjes met gerookte kip is een recept van Albert Heijn