1 Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.
2 Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of krant. Snijd de tonijn in plakjes van ½ cm breed, bestrijk elke plak dun met de wasabi.
3 Pak het bamboematje in met vershoudfolie. Leg een norivel op het matje. Bedek met ⅓ van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm. Leg ⅓ van de tonijn in het midden op de rijst en ⅓ van de veldsla ernaast. Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog meer rollen. Serveer met de sojasaus.
Sushirolletjes met tonijn is een recept van Albert Heijn