1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in 4 parten. Leg de ui, tomaten en ongepelde tenen knoflook in de ovenschaal. Rooster ca. 30 min. in de oven.
2 Verdeel ondertussen met een scherp mes de kippenpoten in een drumstick en een dij. Bestrijk de kip met 40 g boter. Leg in de andere ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet naast de groenten in de oven. Bak in ca. 50 min. gaar.
3 Maal 60 g amandelen fijn in de keukenmachine. Verhit de rest van de boter in een pan. Bak de gemalen amandelen en rozijnen 3 min. Voeg de kaneel en oregano toe. Neem de groenten uit de oven. Laat iets afkoelen en duw de knoflook voorzichtig uit de schil. Voeg met de groenten toe aan de amandelen en rozijnen. Voeg het bouillontablet en het water toe en kook 20 min. afgedekt op laag vuur.
4 Snijd de chocolade grof. Voeg toe aan de saus en laat smelten. Breng op smaak met chilipeper en eventueel zout. Leg de kip erin en garneer met de rest van de amandelen.