1 Splits het ei. Kneed het gehakt met het eiwit (de eidooier wordt niet gebruikt), paprikapoeder en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel in gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze 1 min. aan elke kant. Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een tapas prikker.
3 Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden. Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.
Spaanse tapas-burgertjes uit de oven is een recept van Albert Heijn