1 Doe de kruiden in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de olie erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Besmeer de biefstukken aan beide kanten dun met de kruidenolie. Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast, maar laat het bijtijds weer op kamertemperatuur komen.
2 Leg de biefstukken op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 3-4 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé, keer halverwege. Bestrooi de biefstukken na het grillen met zout.
3 Rooster het vlees naar eigen smaak. Druk op het vlees om te voelen of het al gaar is. Een handige richtlijn voor de garingsgraad is: Rood 2-3 minuten; het vlees geeft geen weerstand en voelt zacht aan. Medium 3-4 minuten; het vlees geeft enige weerstand en voelt veerkrachtig aan. Doorbakken 5-6 minuten; het vlees geeft weerstand en voelt stevig aan.
Biefstuk met kruidenolie is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei