Jamkoekjes

12
2uur-
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de boter en suiker in een kom met een mixer glad. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Voeg het merg, de bloem, het bakpoeder, 1 mespunt zout en het ei toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 1/2 cm dik. Druk er met een glas 12 rondjes uit en halveer deze tot 24 maantjes. Of snijd er met behulp van sjablonen de vorm van een bootje, paardje of wortel uit. Zorg dat je van elk figuurtje 2 gelijke vormen hebt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 12 min. goudbruin. Laat de koekjes 30 min. afkoelen en plak ze daarna met de frambozen- en abrikozenjam aan elkaar.

Jamkoekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Jamkoekjes
Bekijk recept
Jamkoekjes
40 min Gebak
Bekijk recept
Jamkoekjes
35 min-
Bekijk recept
Jamkoekjes voor Valentijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Jamkoekjes
Bekijk recept
Jamkoekjes
40 min Gebak
Bekijk recept
Jamkoekjes
35 min-
Bekijk recept
Jamkoekjes voor Valentijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept