Sint- en Pietkoekjes op een stokje

6stuks
60 min, wachten 110 min -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de boter, 100 g poedersuiker en de vanillesuiker met een mixer. Voeg van het losgeklopte ei 3 el, de bloem en een mespunt zout toe en mix tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeën en meng het cacaopoeder door de helft van het deeg. Maak van beide deegsoorten een bal, verpak in vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot ca. 5 mm dikte. Snijd er de gewenste vormen uit en gebruik voor de pieten het cacaodeeg. Plak de satéstokjes met een strookje deeg aan de achterkant tegen de vormen aan. Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Gebruik de keukenkwast om ze met de rest van het losgeklopte ei te bestrijken. Bak de koekjes in 15-20 min. goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze op een rooster volledig afkoelen in 1 uur tijd. Snijd of knip ondertussen de gewenste vormen (veren, kragen, etc.) uit het kokosbrood. Breek voor het witte en het donkere chocoladeglazuur de chocolade in stukjes. Doe de witte en de donkere chocolade elk in een aparte steelpan. Hang ze in een iets grotere pan met een bodem water. Zet op het vuur en laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat de chocolade niet in contact komen met het water of de stoom want dan gaat de chocolade schiften. Meng voor het gekleurde glazuur de rest van de poedersuiker met de limonadesiroop en 1 el heet water en roer tot een stroperig glazuur. Nu kunnen de poppetjes versierd worden!

Sint- en Pietkoekjes op een stokje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Îles flottantes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept