Saffraan-honing-amandelcake

15
1u30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Saffraan in 1 eetlepel kokend water weken. Intussen oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand
  • 2 Amandelen in droge koekenpan bruin roosteren en op bord laten afkoelen. Schil van limoen onder koud stromend water schoonboenen en dun raspen. Van bakpapier randen ca. 3 cm terugvouwen, tot vierkant bakje van ca. 22 cm vouwen. Hoeken met paperclips vastzetten.
  • 2 In kom boter met suiker en roomkaas (met handmixer) in ca. 5 minuten tot zacht mengsel kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen. Saffraan, limoenrasp en 3 eetlepels honing erdoor roeren. Bloem en bakpoeder zeven en met ca. 2 eetlepels tegelijk luchtig door beslag scheppen. Helft van geroosterde amandelen erdoor scheppen. Beslag in cakevorm schenken, bovenkant gladstrijken.
  • 3 Cake in midden van oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin bakken. Warme cake met rest van honing bestrijken, rest van amandelen erover strooien. Cake laten afkoelen. Bakpapier van cake los trekken en cake in reepjes gesneden serveren.

Saffraan-honing-amandelcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met bosvruchtenjam
- 10 min -
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept