2 Vorm invetten en bodem met bakpapier bekleden. In keukenmachine amandelen fijnmalen. Gemalen amandelen in droge koekenpan al omscheppend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Sinaasappel wassen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In keukenmachine cake verkruimelen. Boven 2 beslagkommen eieren splitsen. In een kom eiwitten met zout stijf kloppen. Helft van suiker toevoegen en tot iets taaie glanzende massa kloppen. In andere kom eidooiers met rest van suiker tot lichtgeel mengsel kloppen, 75 ml sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt) en rasp erdoor roeren. Bloem boven eierdooiermengsel zeven. Cakekruimels en amandelgruis toevoegen en alles door elkaar scheppen. Mengsel aan eiwitten toevoegen en luchtig door elkaar spatelen. Beslag in vorm schenken en taart in midden van oven in ca. 60 minuten gaar bakken. Taart in uitgeschakelde oven ca. 20 minuten laten afkoelen. Taart uit oven nemen en in vorm verder laten afkoelen. Taart uit vorm nemen en bakpapier eraf trekken. Chocolade met mes fijn hakken en in kom doen. In pannetje slagroom aan de kook brengen. Slagroom bij chocolade in kom schenken en chocolade al roerend laten oplossen. Mengsel in koelkast ca. 1 uur tot vladikte laten afkoelen. Taart overlangs in twee lagen snijden. Onderste laag met marmelade bestrijken, bovenste helft erop zetten. Chocolademengsel over taart verdelen en in koelkast ca. 1 uur verder laten opstijven.
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur is een recept van Albert Heijn