Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)

6
1u10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 filodeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In pan 3 dl water met bouillontablet aan de kook brengen en al roerende oplossen. Boter (in steelpan of magnetron) smelten. Ui pellen en raspen. Kruiden in kopje fijnknippen. Kipfilets in stukjes snijden. In pan kipstukjes met geraspte ui, knoflookpuree, kruiden, saffraan, 1 theelepel kaneelpoeder, gemberpoeder, zout, peper en helft van gesmolten boter door elkaar scheppen. Bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en kip in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. Laten afkoelen en in keukenmachine fijnmalen. Poedersuiker en rest van kaneelpoeder erdoor mengen. Vorm bestrijken met gesmolten boter. 3 Vellen filodeeg erin leggen en elk vel bestrijken met boter. Hierop weer 3 vellen deeg leggen en bestrijken met boter. 1/3 Deel van amandelmengsel over bodem strooien. Met schuimspaan stukjes kip uit stoofvocht nemen, laten uitlekken en op bord scheppen. Stoofvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot helft inkoken. Citroensap erdoor roeren. In kom eieren loskloppen en al kloppend aan stoofvocht toevoegen. Blijven roeren tot eieren stollen en soort roerei ontstaat. Helft van eimengsel in deegbodem scheppen. Hierover stukjes kip en rest van ei verdelen. Overlappende velletjes deeg over vulling vouwen. Rest van velletjes deeg erop leggen en bestrijken met boter. Rest van amandelmengsel erover strooien en met mes ruitpatroon erin maken.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 In oven pastei ca. 25 minuten bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm, voorzichtig uit vorm halen en op schaal serveren.

Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bisteeya
30-60 min -
Bekijk recept
Bisteeya
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept