1 Kook de eieren in ca. 10 min. hard. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat even uitdampen. Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de augurken en zilveruitjes fijn. Snijd de varkensfricandeau in stukjes.
2 Schep in een kom de aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en het vlees door elkaar. Schep de azijn en de mayonaise erdoor. Breng de salade royaal op smaak met peper en zout en zet tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in de koelkast.
3 Pel de eieren en snijd elk in 8 partjes. Halveer de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Schep de salade als berg in het midden van een platte schaal en strijk glad. Verdeel de veldsla eromheen. Garneer met de partjes ei, cherrytomaatjes en peterselie.