Kipragout

4
50 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en fijnsnipperen. In pan 1 eetlepel boter smelten en ui zachtjes glazig fruiten. Gevogeltefond, foelie, tijm, citroensap en zout en peper naar smaak toevoegen en aan de kook brengen. Kipfilets erin leggen en in ca. 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden, halverwege keren. Peterselie heel fijn hakken. Met schuimspaan kipfilet uit bouillon nemen en in kleine stukjes snijden. Stukje foelie uit bouillon nemen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 In pan rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Slagroom en stukjes kip erdoor roeren. Ragout nog 5 à 8 minuten zachtjes verwarmen tot mooie dikte. Goed op smaak brengen met zout en peper. Intussen pasteibakjes op bakplaat in oven zetten en in ca. 5 minuten warm laten worden. Pasteibakjes op vier borden zetten en ragout erin scheppen. Peterselie erover strooien.

Kipragout is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipragout met olijven en aardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipragout met olijven en aardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept