Worteldip met pitatriangels

6
33 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout wortel in ca.10 minuten gaarkoken. Afgieten en overdoen in keukenmachine. Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren. Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In ondiepe schaal scheppen. Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan. In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren. Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie. Elke helft in 6 puntjes snijden.
  • 2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodpuntjes onder grill in 1 à 2 minuten goudbruin roosteren. Wortelpuree garneren met veldsla en olijven. Pitatriangels erbij serveren.

Worteldip met pitatriangels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Worteldip Met Pitatriangels
30-60 min -
Bekijk recept

Worteldip met chilisaus
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Falafel met komkommer-worteldip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worteldip
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Worteldip Met Pitatriangels
30-60 min -
Bekijk recept