Slaloempia's met garnaal-gehaktvulling

20
25 min
Snack
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt al omscheppend rul bakken. Gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen. Intussen in pan 4 dl water aan de kook brengen. Van vuur af mihoen toevoegen en 4 minuten laten wellen. In zeef laten uitlekken. Rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden. Bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen. Koriander in reepjes snijden. In kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Sla wassen, 20 mooie grote slabladeren van kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen. Bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier. Op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loempia. Vaststeken met cocktailprikkers. Slaloempia's op schaal leggen en serveren met chilisaus.

Slaloempia's met garnaal-gehaktvulling is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Empanada's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriequiche
20 min
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Koolrolletjes met Indisch gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept