Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade

4
20 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vel van eendenborstfilets elke centimeter tot op vlees insnijden. Eendenborstfilets met velkant in droge koekenpan leggen en op matig hoog vuur 6-8 min. knapperig bakken, af en toe heen en weer schuiven. Eendenborstfilets keren en nog 4-6 min. bakken tot vlees rosé is. Ondertussen 2 el gesmolten vet uit koekenpan in andere pan scheppen. Hierin uienringen 8 min. zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Bestrooien met zout en peper. Filets verpakken in aluminiumfolie en even laten rusten. Marmelade door uienringen roeren en nog 2 min. al roerend zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Brood in 8 dikke sneden snijden en op vier borden leggen. Over elke snee 1/2 el bakvet van eendenborstfilets sprenkelen. Sla erover verdelen. Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Uienmarmelade erop scheppen.

Open sandwich met eendenborst en rode-uienmarmelade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche met uienmarmelade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenleverpaté
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Spicy rode uienmarmelade
80 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept