Spekspiesjes met Chinees vijfkruidenpoeder

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de speklapjes overlangs in 2 dunne, lange repen. Rijg de repen in zigzagvorm aan de 8 (geweekte) satéstokjes en leg ze in een lage schaal. Meng in een kom de sojasaus met het citroensap, de knoflook en het vijfkruidenpoeder. Schep de marinade over de spiesjes en wentel het vlees er goed in om. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  • 2 Leg de spekspiesjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 15 minuten bruin en gaar. Schuif de spiesjes als het spek te snel bruin kleurt naar een minder warme plek op de barbecue. Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met bieslook en peper naar smaak.

Spekspiesjes met Chinees vijfkruidenpoeder is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfkruiden-karbonades
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten-spekspiesjes
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spekspiesjes met rijst en broccoli
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met spekspiesjes en blauwe kaas
25 min
Bekijk recept