Parelballetjes

12
30 min
Snack
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken. Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden. In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden. Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen. Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken. Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen. Mandjes op elkaar stapelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster. Water aan de kook brengen. Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok. Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen. In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren. Parelballetjes in stoommandje serveren. Dipsausje erbij zetten.

Parelballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Parelballetjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelballetjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
China:Parelballetjes
30-60 min -
Bekijk recept
GEVARIEERDE VLEESBALLETJES
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Parelballetjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelballetjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
China:Parelballetjes
30-60 min -
Bekijk recept
GEVARIEERDE VLEESBALLETJES
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept