1 Met scherp mes ruitpatroon snijden in velzijde van eendenborstfilet. Vleeszijde met vijfkruidenpoeder, zout en peper bestrooien. Vlees op kamertemperatuur laten komen. 2 Mandarijnen uitpersen. Andere 2 mandarijnen pellen en met scherp mes partjes tussen vliesjes uit snijden. Koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur verhitten en filet 4-5 min. op velzijde bakken, zodat vet smelt. Filet omdraaien en nog 3-4 min. bakken, tot vlees rosé is. Filet onder aluminiumfolie op snijplank leggen en 4 min. laten rusten. Bakvet afgieten, koekenpan terug op vuur zetten en mandarijnsap en sojasaus erin schenken. Aanbaksels op hoog vuur losroeren. Lepels op bord of dienblad klaarleggen. Eendenborstfilet schuin in 16 dunne plakjes snijden. In elke lepel enkele blaadjes waterkers, 2 plakjes eendenborst en wat partjes mandarijn leggen. Mandarijnjus erover druppelen en hapjes direct serveren.
Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Chinees Hapje Van Eendenborstfilet Met Mandarijnjus